Общинският съветник Мариана Босовска направи няколко предложения по време на обсъждането на информацията за административното, териториалното и социално-икономическото развитие на Врачеш, изготвена от кмета на селото Сашо Денкин. Ето и тяхното съдържание: да се създаде млечна кухня за децата и социална кухня за болните и възрастни хор; да се асфалтира пътеката до аязмото; да се изгради циментова площадка за контейнер до гробищния парк, да се възстановят тротоарните настилки не само на ул. „З-ти март”,  а и на останалите улици в селото; да се изградят повече спортни площадки.
Кметът Георги Георгиев каза, че няма нищо против във Врачеш да има млечна, както и социално кухня, но преди това общинската съветничка трябва да внесе справка колко деца и възрастни от населеното място ще се възползват от тези услуги. Градоначалникът заяви, че предложенията на Босовска, както и тези на кмета Сашо Денкин, записани в докладната за развитието на селото, „ще бъдат изпълнени през следващия мандат, в срок до 10 ноември 2019 година.
„За да изпълня програмата, която ми поставяте, общината трябва да задели близо 6 000 000 лева, с които не разполага на този етап. Селото е включено в проект, по който ще кандидатстваме за средства за изграждане на канализация. Предвижда се и финансиране за асфалтиране на уличните настилки. Средствата по проекта, предвидени само за Врачеш”, са в размер на 3 000 000 лева”, отговори градоначалникът. Той пое обещание през следващата година да се възстановят тротоарите по ул. „3-ти март”, от началото на селото до ресторанта, и да се облагороди площадното пространство в центъра на селото.