Днешното заседание на общинския съвет започна с декларация от името на съветниците от БСП. Повод за нея бе вчерашното изказване на кмета Георги Георгиев по отношение на д-р Веселка Златева и д-р Мариана Горгачева. Той заяви, че те са невежи по отношение на управлението на здравеопазването и ги нарече озлобени и кьорави. Двете съветнички от БСП се обидиха и напуснаха заседанието вчера.
„Използването на такъв език е проява на ниска политическа култура и незачитане на общинските съветници, които също са избрани от гражданите.” – се казва в декларацията. От името на съветниците на БСП Христо Якимов поиска незабавно публично извинение от страна на кмета.
В отговор на декларацията Георги Георгиев заяви, че  не е обиждал лично съветничките и неговите думи са преиначени в декларацията. „Не съм казвал никога, че д-р Златева и д-р Горгачева не са добри лекари, аз заявих и го повтарям отново, че те са невежи по отношение на ръководенето на общинска болница и примери в това отношение има много” – заяви градоначалникът. Той изтъкна, че двете лекарки не могат да се мерят с качествата на д-р Филев, който от една фалирала болница е превърнал  добре работещо здравно заведение, за което трябва да бъде адмириран.
„Не очаквайте извинение в никакъв случай” – категоричен бе кметът.