Делегатите на общинската конференция на БСП и ръководството на партията излязоха с декларация в подкрепа на общинския съветник Христо Якимов.


Декларацията бе предоставена на местните медии тази сутрин. В нея се казва:


Относно: скандално агресивното поведение спрямо общиснки съветник и председател на групата съветници от БСП – Христо Якимов, проявено в открито заседание на Общински съвет Ботевград

Конференцията на  Общинската партийна организация на БСП Ботевград приема протестна декларация, в която изразява своето възмущение и категорично несъгласие с проявената неприемлива за нас арогантност и грубост от страна на местния бизнесмен Марин Захариев /Цеки/ спрямо ръководителя на групата съветници от БСП Христо Якимов.
Изразяваме нашето голямо разочарование от неадекватното поведение на ръководството на Общинския съвет, в лицето на нейния председател г-жа Йорданка Лалчева и присъстващите представители на ръководството на общинската администрация. Присъствието и липсата на намеса на градоначалникa Георги Георгиев подсказва за предварително уговорено и планувано зрелище от страна на Марин Захариев. Именно  кметът трябва да бъдете гарант за спазването на законите  и правилата. Този акт по категоричен начин показва още един път принципното поведение и твърдото отстояване на позициите от групата съветници на БСП.
Подобна агресия няма да ни спре и в бъдеще още по-мотивирани ще отстояваме справедливостта, прозрачността и непримиримостта в критиките си към нарушенията и беззаконието в името на гражданите на Община Ботевград.
                                                                                             Общинска партийна организация БСП