D-Link представи последното си допълнение към Wireless N серията - двучестотният маршрутизатор DIR-855 в комбинация с USB адаптер DWA-160. Новият рутер е за потребители, които търсят максимална скорост на връзката, разширена функционалност и възможности за поддръжка на множество устройства в една безжична мрежа.

Продуктът на D-Link осигурява нужната гъвкавост с възможностите си да работи и в двата честотни обхвата - 2.4GHz и 5GHz и съответно да поддържа капацитет на лентата за трансмисии със скрост до 600Mbps.

Новият безжичен рутер на компанията поддържа и водещата технология StreamEngine Quality of Service (QoS), благодарение на която целият трафик автоматично се приоритизира и категоризира по начин, който позволява на потребителите да се наслаждават на видео стрийминг, HD TV, онлайн игри без закъснение и качествен VoIP трафик.

Кевин Уен, президент на D-Link Европа коментира новината: "Идеята за цифровия дом постепенно се превръща в реалност. С основен принос за това е появата на оборудване, което да отговаря на темповете на развитие на цифровите комуникации и медии и притежава възможности за обединение на различните технологии върху една унифицирана мрежа.

Считаме че новото ни предложение към домашния потребител DIR-855 е именно такова устройство от следващо поколение, което предоставя изключителна гъвкавост с възможностите си за работа в двата честотни спектъра и пълната функционалност на безжичния 802.11n стандарт".