В Олимпийския музей на Барселона днес беше изтеглен жребият за баскетболния турнир при мъжете Еврокъп на ФИБА Европа, в който участва и българският шампион Лукойл Академик. Българите попаднаха в група "Б" заедно с отборите на Хескрап Билбао (Испания), КК Будучност Воли (Черна гора) и Белгаком Спиру (Белгия).
  
Лукойл Академик стартира като гост на Будучност Воли, след това е домакин на Хескрап, а в третия кръг е гост на Белгаком Спиру.

Мачовете трябва да се изиграят в периода 7 ноември - 12 декември, като първите два отбора от всяка група продължават участието си във втората групова фаза.

 Спортният директор на баскетболния Лукойл Академик Сашо Везенков определи групата на неговия отбор като много сериозна и посочи Хескрап Билбао като фаворит.

"Това е една много силна група, защото Хескрап Билбао е много силен отбор. Останалите три отбора най-вероятно ще се борим за второто място, което също дава право на класиране за втората фаза, коментира Везенков. Ние се надяваме, че ще продължим напред и ще играем във втората групова фаза. Това е и нашата цел", каза още той.

  
В първата групова фаза на турнира Евро къп на ФИБА Европа ще участват 32 отбора, разпределени в 8 групи по четири отбора.