Висшият съд на Лондон не уважи жалбата на Apple във връзка с решение от юли, което отхвърли твърденията на Купертино, че Samsung копира дизайна на iPad в своите таблети Galaxy Tab. В частност, Apple оспорваше съдебното решение да публикува официално съобщение в медиите и на своя сайт, че Samsung не нарушава нейни права върху патентовани технологии.

 
   
През юли съдията Колин Бирс заяви, че устройствата на Samsung нe притежават изисканата простота на Apple, а напротив - имат уникални особености във външния си вид. Apple подаде незабавно жалба и до този момент все още не е поднесла публично извинение на Samsung.

Вчерашното решение на съда задължава британското подразделение на Apple да публикува опровержение, че Galaxy Tab копира дизайна на iPad, както на своя сайт, така и във вестниците Daily Mail и Financial Times, списание T3 Magazine и други издания с цел да възстанови репутацията на Samsung, предаде BBC. 

Съобщенията трябва да бъдат с шрифт Arial 14 пункта. Съдът разрешава на Apple да премахне опровержението от своя сайт след 1 месец.

Съдебното решение потвърждава, че Galaxy Tab не нарушава патентни права на Apple, коментират от Samsung. Компанията отстоява своята позиция, че не Apple е изобретила таблета с правоъгълна форма. По-нататъшно оспорване на този очевиден факт и в други страни може да навреди сериозно на мобилната индустрия и ще ограничи избора на потребителите, допълват представители на корейския ИТ гигант.