Състезателят на ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик Владимир Далаклиев стана шампион на Сърбия. Той спечели златния медал на проведения в събота и неделя в зала Пионир турнир "Галеб" от най-високия А клас и който е открито първенство на Сърбия.


В своята категория до 68 кг при мъжете Влади Далаклиев, който бе поставен под номер 2 в схемата с 21 участници, победи всичките си съперници. В първия кръг той почиваше. Във втория се наложи над Ведран Ференчак от Хърватия с 5-2 точки, а в третия победи със 7-5 англичанина Джейми Абли. На полуфинала Далаклиев спечели с 5-4 срещу много силния словенец Юре Пантар, а в битката за златото се справи с Бори Лиесковски от Словакия след победа със златна точка. Поставеният под номер 1 в схемата много силен хърватин Филип Гръгич отпадна в първия кръг.


Със сребърен медал от Сунг Ри при младежите е Цанислав Димов в категория до 63 кг, в която имаше 24 участници. В битка за златото той отстъпи на Кадирбек Даиров от клуб Адигея от Русия с 5-10 точки. До финала Цани победи в един резултатен двубой силния иранец Махди Захиди с 14-12 точки. След това се наложи със 7-6 представителя на домакините Дарио Бобор, а със същия резултат спечели и полуфиналния двубой с Майтан Баха Садон от Ирак.


Бронзов медал при младежите в категория 48 кг, която бе със 7 участници, спечели Мартин Атанасов. На полуфинала той отстъпи с 6-9 пред датчанина Каспер Кристенсен, който стана победител в категорията.


При мъжете Сунг Ри имаше още двама участници. В кат. до 74 кг Цветолюб Илиев победи в първи кръг Марио Мутак от Хърватия с 12-11 точки. Във втори кръг той не взе участие поради контузия. Станислав Стайков до 58 кг загуби в първия кръг  с 2-9 точки от Габриеле Крисафули от Италия.


В първия ден на турнира Галеб единственият участник от Сунг Ри бе Георги Стоянов при кадетите в категория до 49 кг. Той започна с две победи - над Дражен Гибаница от Босна и Херцеговина с 5-3 и над Мартин Путак от Хърватия с 4-3. В третия кръг Георги отстъпи с 1-4 пред Георге Владареану от Румъния, който стана шампион в тази категория.


Така балансът на възпитаниците на треньора Пламен Трънски от 11-то издание на турнира Галеб е един шампион, един вицешампион и един бронзов медалист от 6 участници. В открития шампионат на сърбия участваха състезатели от 135 клуба от 29 страни