На провелия се в събота, 15 октомври  в спортната зала на комплекс "Царско село" международен турнир за деца и кадети "София къп", състезателите на "Сунг Ри Атлантик" завоюваха 3 златни, един сребърен и два бронзови медали.


В турнира взеха участие около 600 състезатели от България, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Ирландия.

При децата до 11 г. със златни медали са Стефан Стаменов в кат. до 41 кг. и Никола Иванов до 29 кг.

Стефан продължава "наказателната" си акция на турнирите през тази година и буквално прегазва своите съперници. И трите му срещи завършиха с явно превъзходство на ботевградския състезател над опонентите му.

Най-младият и лек ботевградски състезател - Никола Иванов, също беше повече от убедителен по пътя към златния медал. Финалната битка срещу Пламен Стамболийски от "Хемус" Горна Оряховица беше много оспорвана и напрегната, като двамата състезатели дадоха всичко от себе си, за да я спечелят, но Никола съумя с отлична техника и стратегия да триумфира накрая.

 

След златния медал от Балканското първенство, което се проведе само преди месец, Кристиян Златев отново спечели златото в категория + 65 кг. кадети. След победа над гръцки състезател на полуфинала, Кристиян спечели финалната битка над Жегов от "Чо елит" от Разлог. Това бе четвърта победа на Кристиян над Жегов до момента.

 

Митко Стойнов направи много силно състезание в кат. до 41 кг. кадети. Той игра за първи път в тази категория и спечели среброто след загуба на финала от Даниел Ладжев от "Августа" Стара Загора. Ладжев е вицеевропейски шампион за кадети от Букурещ 2016 г. и е изключително талантлив състезател. Митко спечели по убедителен начин първите си две срещи, но на финала не успя да се противопостави успешно на Ладжев, въпреки, че неутрализира най-силните страни от играта на съперника.

 

Бронзовите медали спечелиха Никол Маринова в кат. до 41 кг. и Симеон Стайков при кадетите до 33 кг.

 

В края на месеца състезателите на СК "Сунг Ри Атлантик" ще участват на G1 турнира "Галеб Трофи" в Белград.