За втора поредна година ТПГ „Стамен Панчев” отбеляза Европейския ден на донорството. В голямото междучасие ученици проведоха час на здравето. По този начин те споделиха с останалите възпитаници на училището следната информация: „Европейския ден на донорството води своето начало от 1996 г. Инициатор за неговото провеждане е проф. Филип Морел от Университетската болница в Женева.
Целта на днешния ден е да популяризира донорството, тъй като то стои в основата на трансплантациите, а  тези сложни операции са единственият шанс за живот на хиляди хора.
В България от спешна трасплантация на органи се нуждаят 1000 човека.”.
В часа на здравето бе представена информация и за това какво представлява донорството и кой може да бъде донор, според българското законодателство.
Програмата продължи с обявяване на резултатите от конкурса за рисунка, посветен на Европейския ден на донорството. Победил в надпреварата е Тодор Кръстев от 11 „в” клас на ТПГ „Стамен Панчев”. Той бе излъчен от жури с председател Димитринка Томова, ръководител на Школата по изобразително изкуство и учител по рисуване в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград.
Рисунката на Тодор Кръстев ще бъде подарена на хемодиализния център в Ботевград. Това обяви фелдшер Ели Табакова, под чието ръководство премина Европейският ден на донорството в ТПГ „Стамен Панчев”. Фелдшер Табакова изказа благодарност на директорите и учителите по рисуване от ОУ „Н.Й.Вапцаров”,  ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий” – Ботевград, ОУ „Васил Левски”, Литаково, и на ОУ „Любен Каравелов”, Трудовец,  за това, че откликнаха на поканата за участие в конкурса за рисунка, организиран от професионалната гимназия.

И тази година учениците посадиха рози в градината на донорството. После със свещички в ръце те се подредиха около сърцето, изрисувано върху асфалта в двора на учебното заведения и заедно произнесоха мотото на Деня на донорството – „Частица от теб може да бъде за някого целия свят.”.  Така учениците изразиха своята подкрепа за хората, които се нуждаят от трансплантация на органи.
 
С посещение в хемодиализния център завърши програмата за отбелязване на Европейския ден на донорството в ТПГ „Стамен Панчев”. Група ученици и фелдшер Ели Табакова подариха цвете и рисунка на екипа на центъра, а на пациентите поднесоха по китка здравец и картичка с послание за надежда в борбата с тежките заболявания.