Най-старият футболен отбор в столицата Славия почете една от легендите на клуба - Стоян Коцев - Кано като кръсти на негово име изкуствения футболен терен на стадион "Славия".
Това се случи на тържествена церемония днес, на която бе открита табелата с новото име на игрищата, на която грее лика на Кано, а до него е изобразена емблемата на столичния клуб.
Събитието бе уважено от изпълнителния директор на "белите" Веселин Събев, старши треньора Мартин Кушев, хора от щаба, привърженици, както и семейството на именития наставник.
Така 600-те деца от школата на Славия ще имат възможност да тренират и да играят мачовете си на терен "Стоян Коцев - Кано", който е един от най-добрите в столицата за подготовка на подрастващи футболисти.
Това бе възможно най-добрият начин клубът да окаже почит към паметта на големия си футболист и треньор, който това лято почина на 67-годишна възраст след дълго и тежко боледуване.
Стоян Коцев бе треньорът, под чието ръководство Славия спечели осмата си шампионска титла на България през 1996 година, както и Купата на страната през същия сезон. Като футболист Коцев е бронзов медалист с "белите" през 1970 година.
В треньорската си кариера Стоян Коцев е водил и младежкия национален отбор на България.