На 30 ноември 2012 година се проведе поредното редовно заседание на Общинския съвет, на което присъстваха всичките 17 общински съветника. Промени в предварително обявения дневен ред нямаше.
Близо час отнеха отговорите на внесените от съветниците от БСП две питания, касаещи водния режим и програмата за развъждане на редки животни в нашия Балкан. Отговорите на двете питания са качени като отделни материали в сайта.
След почивката продължиха работата по останалите предложения от дневния ред, като  започнаха с актуализацията на общинския бюджет.
Главният счетоводител Нели Сейменарова направи разяснение по внесеното от кмета предложение. Към 30 септември бюджетът възлиза на 12 299 057 лева. Увеличението е в рамките на 463 471 лева, разпределени в местни данъци и такси – 303 000 лева и 147 000 лева в държавните дейности. Според Мила Манчева в бюджета влизат пари, но в образованието положението никак не е розово. Необходими са допълнителни целеви средства, за да се приключи учебната година нормално. Николай Билев – предвидените средства за детски площадки и за новостроящия се стадион да се пренасочат към Многопрофилната болница за активно лечение, защото сега не е време за строителни работи. Срещу строителството на детски площадки е и Владимир Александров, защото родителите на детската група в гимназията заплащат храната на своите деца, а в същото време кметът е обявил, че храната в детските заведения е безплатна.
В подкрепа на направеното от кмета предложение за актуализиране на бюджета се изказа Володя Вълов, според когото няма значение кога се строи, стига работата да се извърши качествено.
Общинските съветници не приеха предложението на Николай Билев, защото според д-р Герчев болницата не се нуждае от 20 или 50 00 лева, а от субсидия която да залегне в бюджета за следващата година. Според кмета инж. Богомил Георгиев, болницата се нуждае от цялостна концепция за развитието й.
С 5 против, 2 въздържали се и 10 - за предложената от кмета актуализация на бюджета беше утвърдена.
По останалите точки от дневния ред по-особени дебати нямаше и съветниците приеха направените предложения със съответните решения.
Всички решения са качени на сайта на общината.