След като преди по-малко от месец стана шампион на откритото първенство на Сърбия, състезателят на ботевградския клуб Сунг Ри Атлантик Владимир Далаклиев постигна същия успех и на друг турнир от най-високия А клас - Загреб Оупън.

Късно снощи Влади спечели титлата в категория до 68 кг, като на финала победи с 3-0 точки Стилиянос Мехтеридис от Гърция. До златния медал той стигна след други 4 победи. Първо се справи с хърватина Бруно Реж, побеждавайки го със 7-3, след това разгроми с 6-0 представителя на Босна и Херцеговина Никола Бошняк.

На четвъртфинала той срещна коравия украинец Григорий Хусаров и с победата с 1-0 си осигури медал. А на полуфинала Влади победи участника на Олимпиадата в Лондон Михал Лониевски от Полша. 

В днешния втори ден своето участие на Croatia Open започнаха още трима възпитаници на треньора Пламен Трънски. При кадетите в категория до 49 кг Георги Стоянов започна с победа над хърватина Свен Петрекович с 4-2 и на осминафинала очаква друг представител на домакините - Карло Херцег.

При младежите в категория до 63 кг Цанислав Димов загуби първата си среща от Миколай Шаферски от Полша с 6-13 и отпадна. Третият от Сунг Ри - Мартин Атанасов, все още не е изиграл първия си двубой в категория до 48 кг.