Ботевградчанинът Влади Далаклиев се класира на 5-то място в турнира по таекуондо на Световните военни игри, които се провеждат в Ухан, Китай в периода 16 - 27.10.2019 г.

Световните военни игри са своеобразна Олимпиада за военнослужещи, които се състезават в 31 вида спорт.

В турнира по таекуондо от програмата на игрите, в категория до 68 кг.Влади Далаклиев беше поставен под номер 2 в основната схема и във втория кръг на състезанието отстрани южноафриканеца Бин Дуки. След него Далаклиев надигра на четвъртфиналите американеца Чарлз Бусет.

Полуфиналната среща срещу Сардор Тоиров от Узбекистан  протече много драматично и изцеди докрай силите на българския състезател. Сардор поведе в резултата в началото на срещата със солидна преднина, но след последвалия щурм на Далаклиев в края на срещата преднината на узбекистанецът е стопена до 2 точки (20 - 22), или другояче казано - с една успешно пласирана техника в тялото на противника Далаклиев е щял да изравни или дори да поведе в резултата, а техниката е вкарана в главата на Сардор. За съжаление последната атака на Влади не е регистрирана от електронно сензорната система, отчитаща точките, и той губи срещата.

Съгласно регламента на игрите, загубилите полуфиналните си срещи играят репешаж, за да определят втория бронзов медалист. Така Влади се налага да изиграе четвърти мач срещу иранеца Мохамад Мехди, в който изразходените в предишната среща сили се оказват решаващи за развоя на тази последна среща и той отново губи. Така в крайното класиране Далаклиев се нарежда 5-ти.

Да припомним, че през 2018 г. той стана световен военен вице шампион. Другият български състезател в турнира по Таекуондо, Калоян Бинев, категория до 63 кг. загуби първата си среща срещу индонезиеца Зарман. До момента на Световните военни игри България има един медал - злато за джудиста Ивайло Иванов.