Най-голямото таекуондо събитие за 2019г. сериите Гран При, стартираха в София. Столцата ни е домакин на третия кръг от световните серии, като среща тук си правят най-добрите 32-ма атлети във всяка една олимпийска категория. Общо 256 таекуондисти, сред които са много олимпийски, световни и европейски шампиони се включиха в надпреварата, която се провежда в зала "EFE" на хотел Маринела.

Пет български състезатели стартираха през първия ден на турнира. Владимир Далаклиев постигна победа в първата си среща, но за съжаление във втората трябваше да се изправи срещу лидера в световната раглиста и световен шампион Лий Де Хун от Южна Корея. Влади игра достойно, но класата на неговия противник си пролича на доджанга. Останалите наши представители отстъпиха в първите си битки, но със сигурност натрупаха опит, които ще им е нужен.

България обаче записа сериозна победа на друго ниво. Председателят на БФТ и първи вицепрезидент на WT Europe Слави Бинев бе избран за член на Управителния съвет на световната таекуондо централа КУКИОН. Това се случва за първи път, а Слави Бинев става първият европеец, който заема подобен пост в КУКИОН. Лично президентът на World Taekwondo д-р Чо поздрави г-н Бинев за високоия пост, който вече заема.