Треньорският щаб на националния отбор на България взе решение Владимир Далаклиев да не участва в полуфинала на силния турнир Рамус София Оупън, който започна вчера в София. Решението е правилно, за да може той да севъзстанови и да се съхрани за предстоящите съвсем скоро два големи форума, домакин на които отново ще бъде България. Това са европейското първенство, както и олимпийските квалификации, които са основната цел пред изтъкнатия ни състезател.


Днес в своята категория до 68 кг Владимир Далаклиев започна с победа над представител на Полша със златна точка. Във втората си среща срази сръбски състезател с 21-5, но получи неприятна контузия, довела до няколко шева преди третия му мач. Съперник в този четвъртфинал бе представителят на Гърция и нашият състезател го спечели с 2-1 точки.


Веднага след този двубой Владимир Далаклиев обяви пред БНТ3, която предаваше пряко надпреварата, че в първите два мача е получил контузии и предстои треньорският щаб на националния ни тим да вземе решение за продължаването му на полуфинала.