Изказването на кмета бе по повод обсъждането на внесеното от него искане за отпускане на 20 000 лева с цел закупуване на водопроводни тръби за допълнително захранване на пречиствателната станция в Трудовец. ВиК няма пари за тези тръби, защото върви към фалит, заяви кметът Георги Георгиев пред общинските съветници на днешното извънредно заседание. Като основна причина за загубите на дружеството градоначалникът посочи ниската събираемост на сметките от абонатите.
Поводът за свикването на днешната сесия бе необходимостта да се вземе решение за закупуване на земята в района на старото сметище, която е частна собственост. Става въпрос за терен от 22 до 27 декара, като максималната цена, която общината ще плати на собствениците е 1000 лева на декар, решиха съветниците.
Придобиването на тези парцели е необходимо заради проекта, с който общината кандидатства за отпускане на средства за рекултивация на старото сметище.
Общинският съвет реши също на адвокат Виктор Велчев да бъде изплатен хонорар от 4000 лева, тъй като общината е спечелила делото, което фирма "Етрострой Иге" заведе миналата година. Ставаше въпрос за неизплатени от общината на фирмата около 140 000 лева за грубия строеж на Дома за възрастни хора. Общината отказа да изплати цялата сума, тъй като бяха открити нарушения от страна на строителната фирма.