Константин Папазов и Георги Божков бяха предложени за селекционери съответно на мъжкия и женския национален отбор. Това стана на свиканото днес заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол.

 Кандидатурата на Константин Папазов бе издигната от спортния директор на Лукойл Академик (София) Сашо Везенков, докато членът на УС Александър Чакмаков предложи кандидатурата на Георги Божков.

 Вариантите ще бъдат обсъждани в Треньорската комисия, като УС възложи на членовете ѝ в срок до следващия УС да изготвят предложения за старши треньори на всички национални в съответствие с чл.19 ал.1.т.18 от Устава на БФБ.

 Преди това председателят на ТК Росен Барчовски представи анализ на ТК за представянето на националните отбори през това лято.

 По т. 2 на дневния ред бе прието да се изготви средносрочна програма за развитието на баскетбола с необходимия прогнозен бюджет за нейното изпълнение. Бе прието президентът на БФБаскетбол Георги Глушков да внесе аргументирана докладна до министъра на физическото възпитание и спорта за нуждите на баскетбола от допълнително държавно финансиране.

 Според решенията днес ще бъде предвиден минимален бюджет за 2013 г. за всеки един национален отбор за подрастващи от 65 000 лева (което включва приблизително 30 хиляди лева като разходи за участие в европейско първенство).

 УС реши БФБаскетбол да не подава заявка за участие на Европейско първенство за жени до 18 години. Вместо това най-добрите от тази възрастова група ще бъдат включени в обединен отбор за Европейското първенство за жени до 20 години.

 По точка разни бе решено следващото заседание на УС да се проведе на 13 декември (четвъртък) от 13.00 часа, непосредствено преди Общото събрание на 14 декември. УС реши и да предложи на ФИБА Георги Глушков да влезе в Залата на баскетболната слава.

 Управата прие и идеята за изготвяне и отпечатване на Алманах на българския баскетбол след като се осигури необходимия бюджет за това.