Един от основните обвиняеми по процеса за радикален ислям в Пазарджик Ахмед Муса Ахмед има наказателен отряд и е най-богатият в ромската махала в града. Думите са на защитен свидетел 005 по делото, който даде тази сутрин показания пред Окръжния съд, предаде репортер на Novini.bg.

В показанията си свидетелят е  заявил, че през 2005 година в ромския квартал в Пазарджик, където и той живее, е започнало разделението между жителите. По думите му, това е случило, когато е построена джамията „Абу Бекир” и Ахмед Ахмед е станал „нещо като религиозен водач”. Тогава Ахмед е започнал да проповядва омраза към друговерци-християни и евреи, които по думите му, трябва да бъдат убити и заклани. Свидетелят разказва за сватба през 2007 година, където Ахмед е казал „Поклон пред тези, които режат глави и слагат бомби за вярата”. Според показанията му обвиняемият Ахмед има наказателен отряд от около 10 души, които нападат хора. През миналата година те са нападнали група момчета-християни, едно от които е било и в болница. Свидетелят разказва и за промяна в мюсюлманските ритуали, след като Ахмед е започнал дейността си. Пред съда той е обяснил, че Ахмед е станал най-богатият в махалата, имал три коли, но не на негово име, както и магазин на името на майка му, а той и жена му не работят, но строят нов апартамент. По думите на свидетеля Ахмед е казвал, че е грях да се гласува и оттогава в пазарджишката махала ромите започнали да не гласуват. Към свидетеля бяха зададени 20 въпроса от адвокатите в процеса.

Основният обвиняем Ахмед Ахмед определи като клевети и неверни показанията на защитения свидетел и  го определи като „противник на исляма”. По думите му той нямал наказателен отред и в квартала се живеело спокойно. Ахмед заяви, че мюсюлманите не се покланят пред тези, които режат глави, не подкрепят самоубийството и атентатите. „Ние се покланяме само пред Аллах”, каза още Ахмед Муса Ахмед .