Продуцентите на „Столичани в повече" - Любо Нейков и Евтим Милошев, взели доста уместно решение да канят някои от най - популярните поп - фолк изпълнители за участие в сериала. Според тях това бил единственият начин да преборят турските сериали, които заливат родния ефир в продължение на години.

Поради тази причина, те провели разговори с някои от най - известните чалга изпълнители и голяма част от тях се съгласили да се пуснат за известно време в продукцията. Въпреки че искали безумно големи хонорари, Любо Нейков и Милошев не се дърпали, а здраво плащали за да преборят конкуренцията на комшийското кино.

Припомняме, че в сериала първа се пусна великолепната ДесиСлава, която успя да съдере от гърбовете им космическа сума заради твърде вялата си проява в няколко поредни сцени. През цялото време русокосата фурия гъгнеше пред микрофоните с извинението, че си пази гласа от пренапрежение.

След това от екрана изгря лично Преслава, която също гушнала няколко десетки хилядарки за ролята си на епизодичка. Хора от екипа пък разкриха, че Преса ги изнервила тотално с некадърното си поведение пред камерата и всяка сцена трябвало да бъде заснета най - малко по пет пъти, за да има после материал за монтажистите.

Сега на дневен ред били пазарлъците с Ивана, която също била доста навита за участие. Нямала нищо против за няколко часа работа да прибере едно десетина бона и в същото време искрено да се забавлява. От кухнята на „столичаните" обаче издадоха, че на нея няма да й е толкова лесно, защото сценаристите са й подготвили специална роля.