Последната среща от втория ден на първенството на Младежката лига между  Шампион 2006 и Балкан бе изключително драматична. След последната сирена късметът бе за Балкан, който победи само с 1 точка разлика - 81-80.

Балканци водеха в по-голямата част от мача - 26 минути, срещу 10 на домакините. След като изоставаха с 1 точка след първата част, във втората играчите на треньора Михаил Михайлов заиграха значително по-силно и натрупаха аванс от 15 точки при 41-26. До края на полувремето обаче позволиха той да бъде намален, а в самия край на третата четвъртина да стане само 1 точка.

В последните десет минути зелените отново взеха аванс, който варираше от 5 до 8 точки. Минута и половина преди края обаче след техни грешки и неточни стрелби позволиха на Шампион 2006 не  само да изравни, но и да дръпне с 2 точки. В следващата атака на Балкан Цветан Георгиев вкара 4 от изпълнените от него 5 наказателни удара, след като бе фаулиран от Антон Диков при стрелба от тройката и последвало техническо нарушение на играча на Шампион 2006. Домакините обаче вкараха бърза тройка и отново поведоха с 1 точка. А в последната атака на Балкан Иван Руньов бе фаулиран 3 секунди преди края, отбеляза и двата наказателни удара и донесе щастливата развръзка за Балкан.

Най-резултатен за победителите навръх именния си ден бе Николай Маринов  с 19 точки, въпреки че бе контузен във втората част. . С една по-малко отбеляза Иван Руньов. Райко Дундалов също получи нараняване и игра с превързана глава, но направи дабъл-дабъл с 13 точки и 11 борби. 12 точки добави Радослав Кочев.

Много силен мач за Шампион 2006 изигра Антон Диков, отбелязал 22 точки. Както и Милен Дудев с 19 точки, 7 борби и 4 асистенции и центърът Велислав Гълъбов с 18 точки и 9 овладени топки под двата коша.

В другите два мача от днес Овергаз победи Чардафон Орловец Габрово със 107-96, а Левски се наложи над пловдивския Академик с 98-87.

Следващите мачове от Младежката лига са на 21 декември в Ботевград и 22 декември в Правец. На 21 Балкан играе с Академик, а на 22 - с Овергаз.