В последния си мач от първата фаза на шампионата на А група за кадетки отборът на Балкан победи днес в Ботевград Шампион 2006 с 63-52. Това бе трети успех на водения от треньора Михаил Михайлов тим в предварителната група А, в която са още отборите на Черно море Одесос от Варна, Левски и Монтана 2003.


Кадетките на Балкан играха по-добре от своите съпернички през първите две части и на полувремето имаха аванс от 11 точки - 30-19. В третата четвъртина обаче настъпи пълен обрат. Тимът от столицата, воден от Таня Гатева, спечели тази четвъртина с 21-8 и преди последните десет минути вече водеше с 4 точки - 42-38.


Баскетболистките на Балкан  не се отчаяха и започнаха много амбицирано четвъртия период на срещата. Само за три минути със серия от 9-2 те успяха отново да излязат напред с разлика от 5 точки - 49-44. Момичетата от Шампион 2006 направиха всичко възможно да стигнат до нов обрат, но този път не се получи. Зелено-белите бяха по-концентрирани и значително по-точни в стрелбата, а в края вкарваха и наказателните удари. И в крайна сметка преднината в тяхна полза достигна до 11 точки - 63-52 след последната сирена за голяма радост както на тях, така и на страхотната публика, която ги поддържаше.