Управляващите превърнаха България в гето на бедността в Европейския съюз.

Това заяви Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията. Всеки втори гражданин на България е изпаднал в бедност, което е с 11 процента повече, отколкото преди 4 години, допълни още лидера на БСП. И тогава бяхме бедна държава, но хората живееха с по-висока покупателна способност. През последния месец и половина целият Национален съвет и парламентарната група бяха навсякъде в страната. Никога не съм виждал толкова много отчаяние, усещане за безперспективност, страх, притеснение за бъдещето. Страх от тази власт и притеснение за сигурността – социална, работна, от гледна точка на доходите и на държавата, категоричен беше Станишев.

Видях нарастващо чувство за гняв за начина, по който се управлява държавата днес. Какво представлява България сега? Имаме едно правителство, една власт, върхушката на ГЕРБ, която е превзела цялата държава, допълни той. Тази власт лично разпределя порциите в икономиката. Резултатът от тази монополистична политика е бедността и унищожаването на реалната икономика, особено на малкия и средния бизнес, категоричен беше Станишев.

Всички закони са единствено законите на мнозинството. Те приеха близо 80 лобистки закона,  корупционни закони, които обслужват конкретен икономически интерес и създават преференции за едни чрез изкуствени правила. По този начин унищожават всички други. Решенията на правителството на всички нива са стотици хиляди, които водят до този резултат. В резултат на всичко това хората плащат сметка, изнемогват и живеят в бедност. Живеем в милиционерска държава, завърши Сергей Станишев.