Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на зам.-кмета на община Ботевград за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Извършване на консервационно-реставрационни и строително-монтажни работи по проект „Ботевград – привлекателна дестинация за атрактивен културно-исторически, еко и спортно-развлекателен туризъм” – гр. Ботевград”, в частта по обособена позиция № 1.

Проучването установи, че конкурсната комисия не е следвало да изисква писмена обосновка за срок за изпълнение на поръчката, тъй като не са налице минимум други две предложения, които да формират средната стойност на срока, спрямо която да се съпостави предложението на жалбоподателя - „Холдинг Пътища – Пи Ес Пи” ДЗЗД.

До етапа на оценка на ценовите предложения са допуснати само офертите на двама участници, едната от които е на „Холдинг Пътища – Пи Ес Пи” ДЗЗД. Допуснатото нарушение е съществено и представлява самостоятелно основание за отмяна на решението на възложителя за определяне на изпълнител.

КЗК връща процедурата от етап разглеждане на документите, което е в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.