Тази вечер Лукойл Академик претърпя пълно фиаско в най-важния си мач за сезона. В решителния мач за второто място в групата българският шампион загуби безславно в София от черногорския Будучност със 74-55 (15-15, 18-13, 14-26, 8-20) и отпадна от надпреварата във втория по сила клубен турнир в Европа.

В мача с шампиона на Черна гора се видя, че загубата от Балкан преди няколко дни в Ботевград май не е била тактическа или плод на някакво  отпускане преди решителния европейски двубой. Будучност просто надигра тотално селекцията на Лукойл Академик, най-вече в защита, каквато рядко се вижда в България. Българските шампиони играха добре във втората четвъртина, когато натрупаха приличен аванс и дадоха повод за успех. Но с играта си през третата и най-вече в последната четвъртина те показаха, че в момента не са на нивото, което би им позволило да прескочат в Топ 16 на Юрокъп.

Оттук нататък Лукойл Академик отново ще остане възможността да  властва в българския шампионат. С какъв състав - същия или в редуциран вариант - ще се опита да направи за пореден път това, ще стане известно в най-скоро време. 

За статистиката: Брандън Хийт бе най-резултатен с 18 точки, като хвана и най-много борби - 8. Той е и единственият с двуцифрен актив. С по 8 са Веселинов и Стойков. Уоткинс има 7, само с по 2 са Грийн и Абукар, което е неестествено за тях, като се имат предвид показателите им в предишните мачове.

Снимка: sportal.bg

За Будучност с 18 е Дежард Лий, 12 има Чедомир Витковац, с 10 е Владимир Михайлович.