След мача старши треньорът на Балкан Александър Тодоров изрази задоволството си от победата на Рилски спортист и поздрави с успеха целия отбор на Балкан, както и всички привърженици на отбора.

"Рилски спортист е отбор, който играе изключително бърз баскетбол - каза Ацо Тодоров. -  Основната ни задача в този мач бе да не се подведем по темпото на домакините и да играем с дълги нападения. В първата част не можахме да го сторим, самоковци ни отбелязаха 10 точки от бързи атаки. Успяхме обаче във втората и най-вече в третата и четвъртата част и наложихме пълен контрол върху играта. В тази среща съм много доволен от играта в защита на баскетболистите на Балкан. Те напълно заслужиха победата.

Искам да поздравя и всички фенове на Балкан - и тези, които бяха в Арена Самоков, и онези, които следяха мача онлайн пред компюрите. Надявам се, че идващата 2013 година ще бъде по-добра за Балкан от 2012-та. Ще работим здраво за това."

Това е първа победа на Александър Тодоров начело на друг отбор срещу Рилски спортист - тима, който водеше в продължение на няколко години.

"Да, наистина е първи успех над бившия ми тим. Впрочем това е едва втората среща, която играя срещу Рилски спортист. Първата бе през 2007-ма година, когато водех МЗТ Скопие, играхме контрола в малкия салон и загубихме с 2 точки. Това бе няколко месеца преди да поема тима от Самоков."

Веднага след срещата Ацо Тодоров замина за родния си Скопие да посрещне празниците. На отбора също бе дадена почивка, играчите ще се съберат отново за тренировка на 27 декември.