"Защо човек от БСП става министър в кабинета на ГЕРБ, аз не мога да си отговоря, за мен това е безспорна изненада", каза пред журналисти депутатът Веселин Методиев от Синята коалиция.

"Чух, г-н Стефан Воденичаров да казва по радиото, че някои се шегуват с него, тъй като е бил председател на Инициативния комитет за АЕЦ „Белене”, тоест - той е от БСП", обясни Методиев.

По негови думи, Воденичаров е председател на БАН, авторитетен човек, но тук не се избира експерт, това е политическа длъжност, политическа отговорност и всички сме видели какво се е случило с предишния министър и какво се е случило с много министри на образованието. "Това са много сериозни неща и не трябва да се шегуваме с тези неща", каза той.

„Остават 100 дни до края на мандата, това е един щит срещу атаките на учените към това правителство. Ако г-н Сергей Игнатов беше уволнил чиновниците във Фонд "Научни изследвания", днес нямаше да има този коментар”, каза още Методиев.

"Интересно ми е - защо вчера сутринта отказа този човек, а днес прие? Поисках нашата Комисия по образование в парламента да направи работна група, за да може депутатите да си затиснат всички пробойни от нормативна гледна точка, но ми беше отказано", каза още той.