Режисьорът на "Източни пиеси" Камен Калев все още пази в дълбока тайна подробности около сюжета на новия си филм, над който работи от около година, след като излезе последната му лента "Островът" (2011). Има слухове, че историята в него ще има нещо общо с трафика на хора, но засега те остават непотвърдени.


От оскъдната информация, появила се за филма на сайта на продуцентската компания на Камен Калев Waterfront, става ясно само, че филмът е българо-френска копродукция и е с ромско участие.
За да открие част от своите герои в някои от главните и поддържащи роли, режисьорът търси чрез кастинг в страната жени и момичета от ромски произход на възраст между 16 и 40 години. От сайта става ясно, че опитът пред камера не е задължителен.


В 10:30 часа преди обяд днес започна кастинг и в Етрополе. В актовата зала на СОУ „Христо Ясенов” дойдоха повече от 30 кандидати за участие във филма, предимно млади момичета.
Първа се престраши да застане пред камерата Гергина, която трябваше да отговаря и на уточняващи въпроси около кандидатурата й и уменията, които притежава.
Кастингът продължава и сега.