ПГТМ „Христо Ботев” посрещна днес 10 ученици от училището в град Шатораляуйхе, Северозападна Унгария, с което са партньори по проекта „Медиите като мост за комуникация през Дунав”, финансиран от Академия за централни европейски училища (ACES). Ученическата група е предвождана от трима ръководители: Левенте Компордай – директор, Андарш Боб-Калман – преподавател по немски език и Яношне Кризмадия – преподавател по английски език и ръководител на проекта.


Визитата на гостите от Унгария ще продължи три дни. Те ще отседнат в комплекс „Кредо” - Трудовец. През първия ден на своето пребиване гостите ще посетят репетиция на фолклорните танцови състави в читалище „Христо Ботев” . Утре ще се включат в общоградското поклонение в памет на Апостола на българската свобода. Програмата включва провеждането на няколко работни срещи между възпитаници на ПГТМ и унгарските им връстници. Те са предвидени по проект, информираха от ръководството на Професионалната гимназия по техника и мениджмънт. Посещението на групата от Унгария ще завърши с екскурзия до Копривщица и вечер на българските традиции. 


Да припомним, че проектът стартира през миналата година с петдневна конференция в словенския курортен град Лашко. В нея участваха общо 150 учители и ученици от 9 държави. България бе представена от 10 училища, сред които ПГТМ „Христо Ботев”. През октомври миналата година десет ученици и трима учители от ботевградското училище гостуваха на партньорското училище в Шатораляуйхе.