Президентът би следвало да обърне внимание на желанието на гражданите да сменят този порочен политически модел. Държавата не може повече да издържа на тези институционални кризи, в които се тресе през последните години. Кардиналната грешка на Борисов бе, че през първите 100 дни от мандата на ГЕРБ не вкара 10 министри в затвора, а има документи това да се направи по бързата процедура. Това заяви Яне Янев в предаването "България говори" по Нова телевизия.

Няма шанс да затоплим отношенията си с ДПС. Тя е противоконституционно създадена партия, дори не е и партия, тя е холдинг. ДПС е вредна, смята още лидерът на РЗС.

Гражданската енергия на протестите е позитивна. Тази първата част от протеста бе като тази, която всеки ден е по улиците на Гърция. В това няма нищо смущаващо, смята Янев.

Според него заедно с предсрочните избори, трябва да се проведе и референдум дали хората искат свикването на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията. Янев е на мнение, че категорично трябва да се затвори проектът АЕЦ "Белене", защото той източи 3 млрд. лв от българските граждани. Има 4-ма министри - Милко Ковачев, Миро Севлиевски, Румен Овчаров и Трайчо Трайков, които са в енергийната мафия. Вярвам, че прокуратурата ще се свърши работата и ще повдигнат обвинения, допълни лидерът на РЗС.

Ние сме готови и ще представим нашите кандидати и листи. Георги Марков трябва да е служебен премиер, каза той.

Хората трябва да разберат, че държавата в този вид няма как да проработи, трябва да се смени конституцията и да няма политическа намеса в съдебната система. Ние сме страна в която има кметове феодали, категоричен е Яне Янев.