Симеон Щерев и Станка Златева, която вчера празнува своя 30-и рожден ден, са получили оферта от Азербайджан. Новината съобщи ТВ7. Двамата са имали среща с представители на тяхната федерация в провинциален български град.


 От азерското спортно министерство били готови да отмъкнат легендарния треньор и една от най-великите ни спортистки. Азерите искат да привлекат легендите на българския спорт, на всяка цена и затова са приготвили сумата от 1 милион долара. За вероятността Станка Златева и Симеон Щерев да заминат за Азербайджан се заговори още през лятото – непосредствено преди олимпийските игри в Лондон. Тогава не се стигна до разговори. Те няма да са първите български спортистки, които се подвизават в бившата съветска република. Там са много именити наши щангисти и футболисти.


 "Няма смисъл да ги търсите. Те логично ще отричат. Но предложението е факт. Двамата са доста раздвоени. Те обичат България, но виждате какво става тук. Ситуацията никак не е стабилна - не само в спорта, но и в държавата като цяло.
Нормално е Симо и Станка да мислят за бъдещето си. Вече отказаха една оферта, но тази изглежда доста съблазнителна", споделиха пред ТВ7 близки до Щерев и Златева.