Сметките за ток и парно бяха конкретният повод, който изкара хората на улицата. Напрежението обаче се трупаше отдавна. Това каза в предаването "България говори" по Нова телевизия бизнесменът и собственик на "Левски" адвокат Тодор Батков.

"Има две Българии – тази, официално представената пред Европа с финансовата стабилност, и тази на хората, които не могат да плащат сметките си. След протестите няма победители. Ситуацията трябва се стабилизира, да се проведат нормални избори и да се излъчи силно правителство. Ако това не стане, хората пак ще излязат масово по улиците", добави той.

Попитан дали би приел оферта за министър за спорта в служебното правителство, Батков каза: "Ако ми бъде предложено, бих приел всичко в името на България, без да получавам заплата". Той уточни, че говори по принцип, но не отрече, че би приел подобна оферта. "У нас се става политик, за да се печели, докато в развитите западни демокрации, правенето на политика е висш акт на патриотизъм, въпрос на дълг и чест. Това са хора, успели в дейността си, които влизат в политиката в името на родината", каза адвокатът.

Тодор Батков коментира и оставката на правителството на ГЕРБ. "Борисов прекали със самохвалството. Загърбваха се тежките социални проблеми на хората. От друга страна Борисов направи единствения правилен ход, за да се съхрани в политиката", посочи той.
Собственикът на "Левски" прогнозира, че 5 партии ще влязат в парламента.