С оглед общите ни усилия да вдъхнем увереност в българския избирател, че изборите ще бъдат проведени честно. Това каза министър-председателят на служебния кабинет Марин Райков на съвместен брифинг с лидера на ДПС Лютви Местанбрифинг днес.

Ще очаквам коректно говорене и това е апел към цялата българска общественост. Политическата вендета няма да бъде допусната. Този служебен кабинет трябва да бъде третиран не като политически опонент на която и да било политическа сила, заяви Райков.

Той обеща, че ще направи всичко възможно за това да не не се допусне някакъв технически проблем да хвърли сянка върху честността на провеждането на изборите. Ще бъдат осигурени копирни машини и ще се намери решение на този проблем.

Никой не може да делегира своите отговорности върху друг. Държавните служители като български граждани имат своите права на политически убеждения и предпочитания. Апелирам тези, които са на по-видни длъжности да се въздържат от изявления, които могат да се третират като изявления на политическа пристрастност. Имам нужда от малко време да проверя каква е ситуацията около Михаил Константинов, заяви служебният премиер. Константинов беше заявил, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, ще направи всичко възможно това да не се случи.

Въпросът за състоянието на публичните финанси - това е тема, по която ние работим много усърдно всеки ден. До дни ще дадем отговор заедно с министъра на финансите. Нямам намерение и смятам, че е недопустимо да давам политическа оценка на което и да било правителство. Не искам от нашите изявления една политическа партия да черпи аргументи срещу друга политическа партия. Заради това не желая да давам оценка на предишното правителство. Оценката ще се изрази в мерките, които ние предприемаме, беше категоричен Марин Райков.