Ротация в полицията по време на гласуването. Това препоръча премиерът Марин Райков в началото на националното съвещание на МВР, което се провежда в Хисар днес, съобщава Стандарт. Целта е да не бъде допуснато купуване на гласове.

Всички полицейски началници се събраха от неделя вечерта за конференцията в туристическия град. "Вие познавате хората на терена, дайте да спрем това безобразие", обърна се Райков към полицейските служители във връзка с купуването на гласове. Премиерът препоръча да има диалог между РДВР-тата и РИК-овете по места. Той добави, че винаги ще стои зад полицията и беше категоричен, че политическа чистка няма да има.

Райков заяви още, че униформените не трябва да допускат безредици и че "тези, които сега ви упрекват, ще бъдат най-гласовити и ще ви казват "къде по дяволите е полицията?". "Възприемайте несправедливите упреци като калфа ботушите" препоръча той. Премиерът помоли полицейските началници да му помогнат да изгради доверие и да бъдат безкомпромисни към корупцията.

Премиерът Марин Райков е в Хисаря от неделя на обяд. Късно снощи той събра шефовете на националните полиции на двучасова вечеря.