Успешно продължава дейността по проекта  “Равнопоставеност на хората с увреждания от Ботевград”. Наскоро приключиха ремонтните дейности в Клуба на инвалида. За нуждите на хората там бе закупено ново оборудване. Инсталирана е вече и компютърна система. Клубът разполага с Интеренет връзка, която е благотворителен жест от страна на фирма “Атлантис Нет”. В момента се провежда обучение по английски език – първо ниво, на хората с увреждания. След това за тях ще стартира и курс по компютърна грамотност - съобщи Янка Александрова – председател на фондация “Съвременност”.

Вчера хора с увреждания от Ботевград посетиха Центъра за рехабилитация  в ОУ “Васил Левски” в Правец. Той бе изграден по проект на неправителствената организация и в момента се ползва от деца в риск.  Целта на посещението бе хората с увреждания от нашия град да се запознаят с материалната база, която ще бъде и на тяхно разположение. Центърът е оборудван с бягаща пътека, велоаргометър, гладиатор. Също така разполага с мултисензорна стая за релаксация и масаж. Процедурите се провеждат под инструкциите и наблюдението  на физиотерапевти. 

Проектът “Равнопоставеност на хора с увреждания от Ботевград” бе изготвен съвместно от община Ботевград и фондация “Съвременност”. За реализацията му е осигурена финансова помощ от Европейския съюз в размер на 32 000 евро. 

/На снимката: представители на фондация "Съвременност" заедно с екипа на Центъра за рехабилитация в Правец/