На електронната поща на botevgrad.com e получено писмо от 34-годишната ботевградчанка Нели Цанова. В него тя споделя впечатлението си от извънредното заседание на ОбС, на което бе обсъдено и подложено на гласуване предложението на кмета Георги Георгиев за отпускане на финансова помощ на възрастните хора, навършили 65 години към 5-ти май 2013 г.


Публикуваме пълния текст на писмото:


„За първи път присъствах на сесия на ОбС. Крайно съм възмутена от това, което видях. Присъствах на един фарс, присъствах на една класическа форма на деспотизъм. Реших да отида на заседанието като гражданин, за да видя как работи местната власт. Очаквах да видя възпитани и трезвомислещи хора. Очакванията ми обаче не се сбъднаха. Вместо това видях хора, които като ли са забравили къде се намират и кого представляват. Тук искам да подчертая, че изключвам опозицията. Грозно беше отношението на г-н Георгиев към съветниците от опозицията, които направиха предложения. Те веднага бяха порицавани. Искаше ми се да попитам: „Г-н Георгиев, така ли представяте нашата Община, нали вие сте лицето й?”.
Друго, което ми направи силно впечатление, беше, че през цялото време съветници от  ГЕРБ подрусваха крачетата и нямаха търпение всичко да свърши по-бързо. Чуха се и реплики: ''Айде бе давай да гласуваме, че ми писна''. Имаше и неприлични жестове, няма да цитирам точно какви, защото се срамувам. Отгоре на всичкото на половината от тях не престанаха да им звънят телефоните. Когато влязох в залата, аз изключих своя, защото мислех, че така е редно. Ето защо искам да отправя следния призив: „Г-н Георгиев, обърнете внимание на дисциплината на някои от съветниците от партията, към която и Вие принадлежите!”. 
Мен лично уличните протести ме провокира да си отворя очите, провокираха ме да отида и да  вида как работи един малък парламент. Нали разбрахте вече какво ми е впечатлението?
На сесията г-н Георгиев каза: ''Когато кметът прави нещо добро, 96 се радват, но има и едни четирима - такива злобни, завистливи, мързеливи, даже неграмотни и некадърни…''. Г-н Георгиев, най-отговорно заявявам, че аз дадох гласа си за Вас, но когато дойдох да Ви видя как работите, вече бях в групата на тези, четиримата. Как мислите се почувствах? Ако не се сещате, ще Ви помогна - използвана, обидена, огорчена.
Изказването на г-жа Кочкова изобщо не искам да коментирам. Само ще кажа, че то не беше на мястото си, както казваме ние, обикновените хора от улицата.”.