Необичайно започна обсъждането на докладната за продажбата на градския басейн, внесена от кмета Георгиев в общинския съвет тази седмица.
Градоначалникът бе получил информация или пък сам бе прочел коментарите под статиите  за басейна  в botevgrad.com.  Дори се бе снабдил с разпечатки, от които започна да чете и да коментира публично написаното във форума.

Първо Георги Георгиев изрази недоволството си от коментара  на общинския съветник от БСП Христо Якимов под статията "За 2 067 000 лв. ще продават плувния комплекс в Ботевград", в който пише, че само 6-7 човека в този съвет не мислят за далавери, а за това какво е полезно за общината. Кметът поиска от съветника да уточни кои от колегите си смята за "далавераджии". В отговор Якимов реши да се усмихне многозначително.

Друг коментар, който Георгиев прочете, бе от неизвестен автор. Човекът от форума  го бе нарекъл "селски хитрец", който дава общински поръчки само на приближени  фирми. Те пък от своя страна му връщали като благодарност процент от изплатените суми. Освен това, същият анонимен автор бе допълнил към коментара, че кметът искал да стане депутат и за целта събирал един милион, за да си купи от ГЕРБ депутатското място. В отговор на изразеното мнение Георгиев обясни, че няма намерениe да става депутат.  “Има още много неща да свърша като кмет на Ботевград” – допълни той. След това продължи, че ако поиска да става депутат няма да плаща за избираемо място, а от партийните централи трябва да му плащат, тъй като може да им осигури поне 20 хиляди гласа от ботевградска и съседните две общини.
Що се отнася до общинските поръчки – те се печелят само от фирми, подали най-добрите оферти. Те от своя страна се оценяват от доказани специалисти – отсече градоначалникът.

Така коментарът на мненията, публикувани в botevgrad.com, продължи повече от половин час. За самото обсъждане на мненията от Интернет по време на сесия може да се каже, че е прецедент в историята на ботевградския парламент.