Лидерът на БСП Сергей Станишев изнесе твърдения и данни за незаконно подслушване под личното ръководство и указания на  бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

На пресконференцията той съобщи, че в началото на седмицата е получил на служебната си поща на ул. "Позитано" 20 шокиращ и  скандален материал, адресиран до него, в който има данни за незаконно подслушване в МВР. По думите му в сигнала има много  конкретни данни, които лесно могат да бъдат проверени.

Според материала от септември 2009 г. досега група в системата на МВР нерегламентирано и противозаконно е подслушвала политици, бизнесмени, магистрати, общественици, хора с изявена  гражданска позиция, включително и лидерите на протестите.  Сред подслушваните са президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов в периода на създаване на "АБВ", президентът Росен  Плевнелиев при създаване на служебния кабинет, Ахмед Доган,  когато е бил разследван за "Цанков камък", лидерите на ДСБ и на  "Атака" Иван Костов и Волен Сидеров, Симеон Дянков,  еврокомисарят Кристалина Георгиева, бизнесмените Иво Прокопиев,  Гриша Ганчев, Георги Гергов, Цветелина Бориславова.

Станишев посочи, че според материала и той е подслушван няколко пъти. Лидерът на БСП е поискал среща с главния прокурор и днес в  15.30 часа ще му предаде тези данни и твърдения за подслушване и ще настоява да бъдат проверени незабавно. Ако тази информация се окаже вярна, това ще означава чудовищен, разстърсващ скандал, който ще излезе извън границите на страната, ще означава безскрупулна злоупотреба с власт от най-приближения министър на Борисов, ще означава "български Уотъргейт", коментира Сергей Станишев.