Д-р Андрей Германов е новият кардиолог в ботевградската болница. Той ще приема пациенти в кабинета на д-р Петко Иванов и ще работи по утвърдения вече график, обявен на вратата на кабинета.
Преди да започне работа в МБАЛ – Ботевград, д-р Андрей Германов е работил в болницата в Ардино. Това съобщи управителят на местно здравно заведение д-р Филип Филев. Той напомни, че ботевградската болница разполага с дежурен лекар и през нощта, в почивните и празнични дни.
„За да сключим договор с Националната здравноосигурителна каса, има определени критерии. Един от основните е в болницата да има 24 часа отворена врата. Това се казва приемно отделение. То се намира в централния вход от лявата страна. Отворено е по всяко време на денонощието. През почивните и празничните дни също. Ако през това време има структури на болницата, които са затворени, това не означава, че те не функционират. Винаги има човек, за когото се казва, че е на разположение. Във всеки един момент може да събере медицинския персонал, от който се нуждае пациентът. Болницата разполага с дежурен шофьор, за когото също е предвидена стая. Имаме и линейка, която по всяко време на денонощието може да докара необходимия лаборант или  лекар-специалист, за да извърши медицинската услуга, от която се нуждае всеки граждани - не само от Община Ботевград, но и от други населени места”, обясни д-р Филев. Той за пореден път напомни, че Спешна помощ е държавно звено, а болницата е общинска.