Община Дупница е одобрена от фонд "Социална закрила" за доставчик на социалната услуга "Обществена трапезария". По този повод дейностите по проекта ще продължат да се реализират и през периода от 1 май до 31 декември, съобщиха от общинската администрация.

Целевите групи, към които е насочен проектът, са лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, бедни хора без близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи, получаващи минимални пенсии, скитащи и бездомни хора.

Подборът на тези, които ще ползват социалната услуга ще се извърши от специално назначена комисия, в която е включен и представител на дирекция "Социално подпомагане" - Дупница. Дирекцията ще осъществява и последващ контрол по изпълнение на дейностите, уточниха от Общината.

Услугата ще се предоставя, както и досега от "Домашен социален патронаж". Дейностите се финансират от фонд "Социална закрила" към Министерството на труда и социалната политика.

Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най-уязвимите жители на общината, чрез осигуряване на топла и здравословна храна.