"Част от медицинската апаратура, с която разполага МБАЛ – Ботевград, е морална остаряла и физически износена. Подобна техника отдавна не се използва от другите болници в страната. За да гарантираме качествено здравно обслужване на нашите пациенти, както и да привлечем средства по нови клинични пътеки, е необходимо да предприемем действия за поетапна подмяна и на апаратурата в местната болница" – каза пред наш репортер управителят на МБАЛ – д-р Филип Филев. Той съобщи, че вече започва оборудването с нова медицинска техника на Хирургично отделение. Утре от известната германска фирма „Дрегер” ще доставят и монтират в отделението модерен наркозен апарат, който струва 120 000 лв. Половината от цената ще бъде платена до края на тази година, а другата половина – ще бъде издължена през 2009 г. Средствата за закупуване на медицинската техника осигурява община Ботевград – информира д-р Филев.

От фирма „Дрегер” са поискали да вземат стария наркозен апарат на нашата болница, за да го изложат в своя музей за медицинска апаратура – научи наш репортер.

Очаква се днес МБАЛ – Ботевград да получи официално акредитация за функциониране на микробиологичната лаборатория. Това също ще позволи на здравното заведение да работи по нови клинични пътеки.
Междудругото МБАЛ - Богевград е първата общинска болница в страната, която получава разрешение за работа на микробиологична лаборатория.