"Голямото чистене" в Етрополска община започна от най-малките. След „Денят на Земята” в ЦДГ „Звънче”, „Ние също обичаме чистата природа” в ЦДГ „Еделвайс”, днес наученото за разделното събиране на отпадъци беше демонстрирано на открито в центъра на Етрополе.


Децата от детските градини в Етрополе и тази към училището в с. Лопян се включиха в интересна демонстративна игра за разделно събиране на отпадъци. Организатор на мероприятието, което се проведе в центъра на града, е Общината.
Върху естрадата пред НЧ „Тодор Пеев-1871” бяха изсипани купища хартиени, пластмасови и стъклени отпадъци. Задачата на децата беше да ги съберат и разпределят правилно в съответния цвят „контейнер”.
Тъй като първият път се справиха много бързо и без грешки, ръководството им разреши да го направят още един път. Отново много бързо и отново без грешки.
За вложеното старание и отлично изпълнената задача отборите бяха поздравени от заместник-кмета Росица Христова и наградени с  по една топка, блок-скици за оцветяване и лакомства.
Някои от детските градини показаха колко красиви неща могат да се получат от грозните отпадъци.