Общинският съвет подкрепи предложението на общината за намаляване наемните цени на преместваемите търговски обекти, разположени до физкултурния салон на ОУ „Н.Й.Вапцаров” и около бившия руски пазар. Към настоящия момент с индекса на инфлацията месечната наемна цена е достигнала 17.65 лв./кв.м – за терени с площ 12 кв.м., и 18.54 лв./кв.м – за терени с площ 13.20 кв.м. Тези цени ще бъдат намалени на основание наема, който е съответно 9 и 10 лева, постигнат на последни реализиран търг през декември миналата година.
„Търговците се оплакват, че нямат оборот. В подкрепа на думите си те са приложили справки. Чрез намаляване на наема искаме да помогнем на дребни бизнес в града”, каза Георги Георгиев.
По време на обсъждането съветникът Христо Якимов предложи да бъдат намалени наемните цени и на преместваемите търговски обекти по улица „Акад.Стоян Романски”. Кметът отговори, че там не се налага, тъй като те са достатъчно ниски – между 80 и 90 лева на месец.
Поставен бе и въпросът за изграждане на обществена тоалетна, която да се ползва и от търговците на пазара. В отговор Георги Георгиев заяви: „Общината няма да се ангажира с изграждане на обществена тоалетна, защото такава има до входа на читалището. Назначили сме жена, която да поддържа чистота в нея.".
Съветникът Цветан Цолов попита какъв е статутът на паркинга зад училище „Вапцаров”. Той допълни, че не е приятно да се искат пари на гражданите, които паркират за кратко време, за да си купят цветя например. От общинското ръководство поясниха, че паркингът е собственост на ОББ.