В случая с отвличането на Лара Банева става дума за група, различна от "Наглите". Зад тази теза категорично застана журналистът Слави Ангелов в предаването "Тази неделя".

По думите му, при настоящия случай виждаме хора, които са извършвали отвличания в миналото, хора с опит. В групата има човек, който познава Брендо и семейството му, който е наблюдават целта и е насочвал групата.

Още по времето на "Наглите" имаше едно отвличане, което МВР не разследва, защото за него тогава нямаше информация. Похитителите бяха получили откуп бързо и тихо. След това имаше друг случай, при който отвлеченият човек бе убит, разказва журналистът. Сега не можем да бъдем сигурни какво точно е станало при случая с Лара. Можем само да правим логични догадки, уточни той.

Първоначално бе изнесено като информация в общественото пространство, че охранителят на момичето е извадил оръжие, за да защити Лара. После се оказа, че това не е вярно, но похитителят все пак е стрелял по него, което е странно. Това показва, че е бил човек със слаби нерви, смята Ангелов.

Новото при случая с детето е било много доброто отношение, каквото не е имало към никого. С Джорджо Марков също се отнасяха добре, но той все пак бе закопчан с белезници към леглото. Лара е имала достъп до различни стаи, тя е била в контролиран сектор, в който се е движила свободно. Към нея са се отнасяли добре, което е и в техен интерес, допълни журналистът. Ние се радваме тук на щастливи развръзки, но по света има много жестоки случаи.

Според него от престъпната група са следили много внимателно делото срещу "Наглите", при което станаха ясни много от механизмите на действието им. Така те са отстранили грешките на предшествениците си. Примерно при "Наглите" имаше много SIM карти. Те държаха телефона за откуп включен постоянно. Движеха се често, с което затрудниха МВР, но все пак бе по-лесно издирването им. Новите не се обаждаха, а пускаха SMS-и до майката на Лара и включваха телефона само за секундите, докато искат парите. Така оставяха с вързани ръце разследващите.

Когато "Наглите" вилнееха много и когато майката на Джорджо Катрин бе отишла в ГДБОП и бе посочила поне три имена от тази група, тогава дирекцията работеше по версията, че отвличат барети, после щурмоваци, а накрая се оказа съвсем друго. Няма доказателство, че служител на МВР е замесен в отвличанията, отговори той на питане за връзките между престъпните групи и органите на реда.

Забавянето с искането на откуп за Лара може да е целяло психологически натиск, за да може да се съсипе психически семейството и да станат по-податливи към исканията им. Те направиха всичко по начин, който им бе удобен, каза той.

На въпрос защо Лара е била цел на групата, той отговори, че е защото Брендо има пари и защото е в голямо затруднение и много неприятна за него ситуация в момента.

Това, че освободиха Лара, означава, че те ще отвличат отново. До края на годината можем да станем свидетели на още едно или две отвличания, заключи журналистът.