Благотворителен спектакъл за деца в неравностойно положение ще се проведе на 17 май /петък/ от 18.30 часа в големия салон на читалище „Христо Ботев”. Проявата е озаглавена „Царството на славата”. Реализира се по идея на Питър Райнов – ученик от 9-ти „в” клас на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Негов пръв помощник е Адела Осман, ученичка в езиковата гимназия в Правец.
„Спектакълът е много интересен. Той е с приказен сюжет. На сцената ще има богата хореография, много декори, ефекти. Погрижили сме и за сценичните костюми. Спектакълът е провокативен и забавен. Ще продължи малко повече от час”, сподели Питър Райнов.
"Събраните средства ще отидат за подпомагане на децата в неравностойно положение, които учат в ПМГ. Учителският съвет ще се реши как да се разпредели финансовата помощ”, допълни Адела Осман.
В спектакъла участват ученици от трите девети класа на ПМГ „Акад-проф.д-р Асен Златаров”. Адела и Питър благодарят на всички, които помогнаха за осъществяването му. Сред тях са: Соня Райнова – майката на Питър, Валентин Георгиев – хореограф на спектакъла, Стефка Граматикова – учител по български език и литература в ПМГ, Светлин Йотов, изработил поканите и плакатите за спектакъла, и много други.
Адела Осман и Питър Райнов благодарят предварително на всички, които ще подкрепят благотворителната кауза, като закупят покани за спектакъла. Те се продават срещу пет лева – за възрастни, и два лева – за ученици. 
Всяка покана съдържа текст, който представя спектакъла в резюме. Той гласи: „Замисляли ли сте защо още в древността човешкият поглед се отправя все нагоре, към звездите?! Човек винаги търси пътека към върха, към недостижимото, вероятно затова се е „изправил” – за да може по-добре да вижда пътя към „Кралството на Славата”.
Предстои Ви да станете свидетели на една грандиозна битка – вечна като Света – битка между Доброто и Злото.
Но битка – емблематична, защото на нея са се посветили най-младите рицари от Планетата Земя и те ще я водят със средства и в името на…Благородството и Добротата.
За жалост извървяването на този път е свързано с неимоверни препятствия, защото Злото винаги е нащрек!
Не зная точно кога се е случило, но един ден…”