Българските граждани не успяха да упражнят правото си на глас, защото бяха разколебани в деня за размисъл от медии и политици. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Цветан Цветанов . Затова ние искаме касиране на вота, допълни той.

Всички депутати от 41-вото Народно събрание, сме единодушни, че Цецка Цачева е достоен кандидат за председател на парламента. Тя успяваше да намира баланса в председателството на НС, коментира той.

Убеден съм, че след няколко месеца ще бъдем изправени пред предсрочни парламентарни избори. От този момент нататък в публичното пространство ще се появят много спекулации и неверни твърдения. Към настоящия момент всички избрани народни представилите от ГЕРБ ще бъдат единни, обяви той.

Според него, е важно да се види тази тройна коалиция, която ще бъде прикрита под едно програмно правителство. Много е важно за българските граждани да чуят лъжите, които се казаха по време на предизборната кампания, отбеляза Цветанов. По думите му, БСП, ДПС и "Атака" имат много различия помежду си. БСП подкрепя изграждането на АЕЦ "Белене", а според ДПС това не може да се случи. ДПС пък настоява за плосък данък, а "Атака" иска веднага 1000 лв. заплата и 500 лв. пенсия. ГЕРБ, от своя страна, показа какво е свършила през своя мандат и постави основните акценти, посочи зам.-председателят на партията. ГЕРБ бе много ясна, тя показа един отчет какво бе свършила през своя мандат и какво ще изпълни, ако получи подкрепа на гражданите и партиите, допълни той.

Да видим как ДПС ще обясняват на своите избиратели коалицията си с "Атака", въпреки че тя ще бъде прикрита. Нека видим и обратното как ще стане. За БСП е лесно, защото те винаги прехвърлят отговорността на другите партии и излизат сухи от водата, подчерта Цветанов.

Всичко е възможно, отговори той на въпрос дали може ГЕРБ да състави подкрепено правителство на малцинството. След като над милион български избиратели са ни заявили доверието си, трябва да поемем политическата отговорност, смята той.

Вярвам в главния прокурор и това, че той ще стигне до истината за сигнала за бюлетините, който опорочи деня за размисъл. Това е най-голямото престъпление в по време на предизборната кампания, смята още той.