Лукойл Академик е само на една победа разстояние от единадесета поредна шампионска титла на България. "Студентите" надиграха категорично Левски с 83:68 като гост в изпълнената до краен предел зала "Универсиада" и така постигнаха пълен обрат, повеждайки с 2-1 победи във финалната серия на Булсатком НБЛ. Четвъртата среща между двата отбора ще се проведе в петък отново от 20.00 в София.

С основен принос за победата на Лукойл бе Брандън Хийт, който за пореден път изнесе силен мач срещу Левски. За втори пореден мач впечатление направиха многото лични нарушения, извършени и от двата тима, а за Левски на ниво не се представи сръбското трио Маринович - Пантич - Протич и това се оказа решаващо за крайния изход.


Брандън Хийт се отличи с 24 точки и 6 асистенции за победителите, Дарил Уоткинс добави 14 точки и овладя 10 отскочили топки, а Веселин Веселинов се отчете с 11 точки при перфектна успеваемост в стрелбата.

Чавдар Костов наниза 22 точки за Левски, Марко Маринович завърши с 12, а Павел Иванов вкара 10 точки.

Маринович обаче реализира едва 6 стрелби от общо 22 опита. Сънародникът му Неманя Протич пък не сполучи в нито една от стрелбите си от игра - 0/8.


Снимка: sportal.bg