Ръководството на ПБК Левски изпрати отворено писмо до медиите, в което обвиняват Лукойл Академик в натиск срещу БФ Баскетбол, съдиите и баскетболната общественост. Според него, тимът от Правец е притеснен, че хегемонията му е към края си и затова използва подобни средства. Ето съдържанието на писмото без редакторска намеса:


ОТВОРЕНО ПИСМО от ПБК „ЛЕВСКИ” АД


ОТНОСНО: Публикации срещу нашият клуб във връзка с предстоящите финални срещи „Левски” – „Лукойл Академик”


През последните единадесет години „Лукойл Академик” е неприкосновен победител в българското баскетболно първенство. От 2009 г., има сериозен конкурент в лицето на ПБК „Левски”. При това сериозно финансово и организационно присъствие на ПБК „Левски”, „Лукойл Академик” държи шампионския връх. От 2010 г., във всички финални серии е излизал победител срещу нашият отбор, ако нашият треньор Константин Папазов имаше някакво влияния над съдиите и БФ Баскетбол, отборът ни щеше да стане поне шампион, но това не е случи.


Сега съвсем очаквано, когато отборът на „Лукойл Академик” ни гостува във финалната серия от първенството ние имаме реален шанс отборът ни да стане шампион. И те започнаха натиск върху БФ Баскетбол, съдиите и баскетболната общественост, че „ПБК „Левски” прави нещо”.


ПБК „Левски” ще положи всички усилия да стане шампион още тази година, защото тази година е успешна за отбора ни, спечелихме Купата на „България”, Балканската лига и може би най голямото постижение в българския клубен баскетбол поканата да участваме в Адриатическата лига. Ние искаме да зарадваме нашите фенове за сто годишният ни юбилей. Нашите фенове показаха на 23.05.2014 г., какво и колко могат.


Накрая за всички, който обичат баскетбола, и който влагат средства и усилия за развитието на баскетбола в България ще бъде добре да се детронира отбора на „Лукойл Академик” за да може всички да се надяват и да вярват, че няма непобедими отбори и вечни шампиони.


Panta Rei - Всичко тече, всичко се променя.


ЛЕОНИД ГАЙДАДЖИЕВ


ПРЕЗИДЕНТ ПБК „ЛЕВСКИ” АД