Предложението на кмета Георги Георгиев за откриване на нова детска градина във високия корпус на ОУ „Васил Левски” – Ботевград  подкрепиха 21 съветници, 4 се „въздържаха”, един гласува „против”.
По време на обсъждането на докладната кметът заяви, че основните причини за включването й в дневния ред са две – да бъде използван пълноценно общинският сграден фонд и да се отговори на потребностите на младите семейства в Ботевград. Георги Георгиев каза, че в момента всички детски градини на територията на града работят с деца над норматива. Той обясни, че новата детска градина ще заеме два етажа от сградата. Тя ще има отделен вход и част от двора на училището също ще бъде пригоден за нуждите на децата, които ще се възпитават в нея.
Съветникът Иван Гавалюгов изрази становище, че чисто географски в този район са концентрирани много детски градини. Той посочи съществуващите ОДЗ „Иглика” и ЦДГ „Славейче”. Гавалюгов попита дали действително се налага откриването на нова детска градина точно там и ако е така – не трябва ли да се избере по-подходящо място за тази цел. Съветникът и колегите му Христо Якимов и Цеца Христова поискаха от кмета да отговори защо преди време бе закрито ОДЗ „Детелина”, след като се оказва, че сега има належаща нужда от още една детска градина.
Кметът отговори, че точно за детска градина „Детелина” не са били отпуснати средства за ремонтни дейности по проект. Цеца Христова отвърна с контра въпрос: „А дали детска градина „Детелина” е била включена в проект?”. Ясен отговор не последва. Георги Георгиев подчерта, че сградният фонд на ОДЗ „Детелина” не е обявен за продажба.
След процедурата на гласуване Иван Гавалюгов обясни отрицателния си вот така: „Принципно не съм против откриването на нова детска градина с добри условия за децата на Ботевград. Гласувам „против”, защото смятам, че общината съвсем целенасочено и умишлено допусна закриването на ОДЗ „Детелина”. Освен това считам, че мястото за откриване на новата детска градина е крайно неподходящо по редица причини.”.