Официалната церемония по дипломиране на Випуск 2013 на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” се състоя днес в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. Тя започна с посрещане на знамето на учебното заведение. По традиция зрелостниците дадоха клетва, че ще бъдат верни на заветите на своя патрон – любов към труда, любов към истината, любов към народа, да не забравят родния край и родното училище и да им служат вярно и честно.
Директорът на училището Даниела Колева поздрави младите хора с постигнатите високи резултати на матурите през тази година. „Всички 53 зрелостници успешно издържаха държавните зрелостни изпити. Статистиката, която е изнесена, показва, че Ботевградската гимназия е на трето място в Софийска област със среден успех много добър 5.42. Средният успех по български език и литература е много добър 5.41, по английски език –  много добър 5.40, по математика – много добър 5.14, география и икономика – много добър 5.24, биология и здравно образование – отличен 5.74, философия – много добър 4.87”, обяви Даниела Колева. Тя съобщи, че 15 зрелостници завършват с отличен успех, 35 – с много добър и 3-ма – с добър.
Даниела Колева пожела на завършващите гимназисти успех във всички техни начинания.       
Мария Петрова, която е сред отличниците на Випуск 2013 на ПМГ, поднесе поздрав към директора и учителите: „Благодарим Ви от сърце, че през тези пет години Вие ни научихте на доброта, човечност, търпение и упоритост! Простете ни неволните грешки! Приемете нашето: „Обичаме Ви и Ви благодарим!”. Обещаваме Ви, където и да бъдем, да не забравяме Златаровската гимназия, да живеем и работим така, че да се гордеете с нас!”. Мария Петрова пожела успех на своите съученици и изрази надежда, че винаги ще се срещат с обич.
Последва раздаването на дипломите. На първо място по успех е Гергана Георгиева, постигнала отличен 5.97. След нея се подреждат Мария Петрова – отличен 5.96, Ива Стаменова – 5.96, Весела Хичева – 5.93, Йоана Панталеева – 5.93.