С предаване на знамето от Випуск 2014 на Випуск 2015 започна церемонията по връчване на дипломите на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” тази вечер в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. По традиция зрелостниците дадоха клетва, че ще бъдат верни към заветите на своя патрон – любов към труда, любов към истината, любов към народа, да не забравят родния край и родното училище и да им служат вярно и честно.


Приветствие към Випуск 2014 произнесе директорът на училището Даниела Колева. Тя подчерта, че раздаването на дипломите за средно образование е един от най-вълнуващите в живота на природо-математическата гимназия. 


„От тук нататък за всички вас предстои много важен избор – къде да продължите образованието си. Животът е поредица от избори. Важното е да изберете това, което наистина има смисъл за вас. За да може този смисъл да Ви дава сили и да ви вдъхновява в най-трудните моменти”, каза Даниела Колева в приветственото си слово към зрелостниците. Тя отчете резултатите на Випуск 2014. Тази година завършват 52-ма зрелостници с общ успех много добър 4.80. 11 от тях са с отличен успех, 22 – с много добър, 18 – с добър и 1 – със среден успех.


Даниела Колева припомни, че тази година училището се подрежда на осмо място в Софийска област по резултати от държавните зрелостни изпити. Тя съобщи поименно зрелостниците, постигнали отлични резултати на матурите, и изреди постиженията на учениците от Випуск 2014 през изминалата учебна година.
Даниела Колева пожела на зрелостниците да намерят своето щастие, да постигнат успехи и никога да не забравят училището, което са завършили.


Отличник на Випуск 2014 е Цветина Димитрова Маринова с успех отличен 5.87. От името на училищното настоятелство й бе връчен гравиран часовник на стойност до 200 лева.
Станка Йорданова, която е на второ място по успех, получи книга и парична награда от Ротари клуб. Дамски клуб „Инер Уил” удостои с парична награда Преслава Иванова, която се подрежда на следващо място по успех.
Награди от училището получиха всички зрелостници с отлични дипломи.